ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΗΜΕΡΑ 34η

Posted: 27 Φεβρουαρίου, 2011 in κείμενα

Σήμερα, Κυριακή 27 Φλεβάρη, του σωτήριου έτους 2011, στην πολιτισμένη Δύση, στη φιλόξενη Ελλάδα, το σταυροδρόμι των πολιτισμών, στη δημοκρατική Αθήνα, σήμερα, Κυριακή 27 Φλεβάρη, μπροστά μας, μπροστά σε εμάς τους κατατρεγμένους από τους πολέμους και τη φτώχια Έλληνες, τους διασκορπισμένους στα τέσσερα σημεία της γης Έλληνες μετανάστες, μπροστά στους φιλόσοφους και φιλόξενους  Έλληνες, σπάζει η ιστορία σε κομμάτια και μας χλευάζει!!

Σήμερα, Κυριακή 27 Φλεβάρη, 16 μετανάστες εργάτες, απεργοί πείνας για 34η ημέρα, μεταφέρονται εκτάκτως σε νοσοκομεία. Επειδή είχανε το θάρρος να αγωνιστούν για κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο, για το δικαίωμα να έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με όλους μας. Για το δικαίωμα να μην πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης για ένα κομμάτι ψωμί. Για το δικαίωμα να μπορούν να αναθρέψουν τα παιδιά τους σε πλήρη αρμονία με τα παιδιά των Ελλήνων. Για το δικαίωμα να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς!! Για το δικαίωμα να μπορούν να διεκδικήσουν την αξιοπρέπειά τους ισότιμα.

Εμείς, γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, προτείνουμε τη δουλεία ως αντάλλαγμα. Προτείνουμε τη σκλαβιά. Στα έργα της αστραφτερής Ολυμπιάδας του 2004. Στα φραουλοχώραφα της Ηλείας. Στους σταθμούς του ηλεκτρικού. Ανασφάλιστα και παράνομα. Αόρατοι εργάτες σκλάβοι. Ανακαλύπτουμε τους σκλάβους που θα νοσηλεύσουν τους υπερήλικες γονείς μας. Και απαιτούμε και πλήρη συμμόρφωση. Υποταγή και δουλοπρέπεια!!

Η ιδιαίτερη συγκυρία: «έχουμε κρίση». Λάθος, δεν έχουμε εμείς κρίση, κρίση έχουν τα αφεντικά και προσπαθούν να τη μεταφέρουν πάνω μας. «Δε χωράμε». Παραπλανητικό, δε χωράμε, όχι επειδή οι μετανάστες δεν είχαν υπολογιστεί στο άθροισμα, αλλά επειδή ο καπιταλισμός στενεύει προσπαθώντας να διασωθεί, στενεύει και πετάει όλο και ευρύτερες λαϊκές μάζες απ’ έξω, οι μετανάστες πρώτοι, ακολουθούμε κι όλοι οι υπόλοιποι. «‘Ερχονται και παίρνουν τις δουλειές μας». Ανακριβές, έρχονται και κάνουν τις δουλειές που κανείς μας δε θέλει να κάνει, κι όχι άδικα. «Ρίχουν τα μεροκάματα». Φαιδρό, οι μετανάστες αναγκάζονται να δέχονται δουλειές με χαμηλότερα μεροκάματα επειδή δεν έχουν τα ίδια με εμάς δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα, αυτό ζητάνε. Ποιος ρίχνει τα μεροκάματα τότε; ποιος άλλος; ο ρατσισμός!! Το αδιέξοδο καπιταλιστικό σύστημα, αυτό που του περισσεύουν «ξαφνικά» εργατικά χέρια και δεν έχει να προσφέρει εργασία. Αυτό το σύστημα που, προκειμένου να διασπάσει την εργατική τάξη, χύνει το δηλητήριό του πρώτα από όλους στους πιο αδύναμους, στους χωρίς χαρτιά.

Χτίζουμε τείχη στον Έβρο, πλωτές φυλακές «κέντρα φιλοξενίας». Περιπόλους στο Αιγαίο. Πογκρόμ στα αστικά κέντρα και μαχαιροβγάλτες συμμορίτες νεοναζήδες και φασίστες. Γκέτο και αποκλεισμό.

Φτάνει πια!! Όσοι κι αν είμαστε, 10, 100, χιλιάδες, είμαστε ενάντια στο σύγχρονο απαρτχάιντ που θεμελιώνεται στον τόπο μας. Είμαστε ενάντια στη φασιστική διέξοδο της κρίσης του καπιταλισμού. Πολεμάμε με νύχια και με δόντια τα νεογνά φίδια του φασισμού που εκκολάπτονται καθημερινά δίπλα μας, στη φωλιά ενός κράτους που πατάει επί πτωμάτων για να σώσει το τομάρι του, στον απόηχο ενός συστήματος που καταρρέει από τις ίδιες του τις αντιφάσεις.

Είμαστε με κάθε τρόπο αλληλέγγυοι στον αγώνα ζωής και θανάτου που δίνουν και για εμάς οι 300 μετανάστες εργάτες απεργοί πείνας αυτή τη στιγμή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είμαστε με τους μετανάστες ένα!! Πολεμάμε μαζί τους για το κοινό μας μέλλον.

Κι επειδή, δυστυχώς, ακόμα μας λείπει τόσο πολύ η δύναμη αυτών των ανθρώπων που διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους, το ελάχιστο που έχουμε ηθικό χρέος να κάνουμε είναι να στηρίξουμε το δικό τους αγώνα με όλους μας τους τρόπους. Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος. Οι μετανάστες εργάτες είναι τα ταξικά αδέρφια μας.

Κοινοί αγώνες ντόπιων – μεταναστών!!

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s